Nk g Klasse 5 okt 2024

in samenwerking met Stichting danssport op maat

              wie zijn wij


                     PERSBERICHT  NK G-klasse 2024
Hans Mourik                 Speciale dansschool Samen Zijn
coördinator / mede- organisator  NK 2024
06-51365730

Geldrop-Mierlo  In onze gemeente vervult vereniging De Doorzetters al meer dan 40 jaar een belangrijke rol door kinderen en (jong)volwassenen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking te helpen met zwemmen, paardrijden en dansen, dit dankzij de hulp van talloze vrijwilligers.

De doelstelling is de deelneming van deze doelgroep aan sport, spel en ontspanningsbijeenkomsten te stimuleren, en zo hun spiergebruik en algehele lichamelijke conditie te verbeteren of op peil te houden, contacten met anderen te bevorderen en tevens een nuttige en prettige vrijetijdsbesteding te creëren.
Een van de onderdelen binnen De Doorzetters is DANSEN en dat komt voor rekening van  Speciale dansschool Samen Zijn met haar motto: Dansen, Feesten, Lachen! Wekelijks staat een enthousiaste groep vrijwilligers klaar om de cursisten te leren stijldansen op
vrijdagavond bij wijkgebouw Oranjeveld in  Geldrop. De eerste danslessen voor mensen met een beperking werden in 2009 gegeven door Eric en Anja van der Putten van de toenmalige dansschool in Geldrop en vanaf 2012 is dit overgegaan naar de Speciale dansschool Samen zijn, waarna aansluiting van de dansschool volgde bij Stichting Danssport op maat Nederland (SDN), de officiële partner van de Nederlandse Algemene Danssport Bond (NADB), lid NOC*NSF.
Samen met SDN heeft Samen Zijn 2 NK’s voor  G-klassers mogen organiseren in Geldrop in Sporthal de Coevering, waar elke editie meer dan 200 dansers uit heel Nederland actief waren. Een van de ambassadeurs van SDN is Lucille Werner. De naar haar vernoemde jaarlijkse Award voor personen die zich op een enorme wijze hebben ingezet voor de gehandicapte medemens werd in 2018 uitgereikt aan Hans en José Mourik uit Geldrop; zij hebben met hun enthousiasme, kennis en toewijding baanbrekend werk verricht.
Samen Zijn heeft de organisatie van het NK 2024 aangevraagd en het verzoek is toegewezen! Samen Zijn zet haar beste beentje voor om voor de derde keer in haar bestaan een landelijk NK in te richten op 5 oktober 2024 in Sportcomplex de Weijer in Mierlo.

De voorbereidingen zijn inmiddels gestart.

 
E-mailen